E-İmza ile E-Fatura Kesme İşlem Rehberi Orka Bilgisayar 5 Nisan 2022

E-İmza ile E-Fatura Kesme İşlem Rehberi

Son yıllarda internetin iş hayatının değişmez bir parçası haline geldiği su götürmez bir gerçektir. Her türlü ticari belgenin internet üzerinden kolaylıkla işlenmesi ve taraflara gönderilmesi sayesinde ticaret çok daha hızlı bir şekilde akmaktadır. Ayrıca globalleşme ivmesinin son süratle devam ettiği bu dönemde ticari ilişkiler eskiye oranla çok daha hızlı çözümlenmektedir. E-imza ve e-fatura son dönemlerde her işletme sahibi tarafından kullanılan yeniliklerin başında gelmektedirler.

E-İmza Nedir?

Ticari ve resmi belgelerin dijitalleşmesi sürecinin hız kazandığı bu zamanda, iş sahipleri için vakitten tasarruf en önemli unsur haline gelmiştir. Hızlı işlemlerin revaçta olduğu bu dönemde dijital belgelerin e-imza ile onaylanması büyük bir kolaylık haline gelmiştir. İmzanın temel amacını baz alan bu dijital imza, belgelerin muhatabı tarafından imzalandığını, ve belgenin gönderen kişiye ait olduğunu ibraz eden yeni nesil onaylama usulüdür. Yasalara göre; e-imza ıslak imza ile aynı yasal geçerliliğe sahip olup, tarafları bağlayıcı bir yapıya sahiptir. Ayrıca sanal ortamda hazırlanan belgelerin hangi kişiye ait olduğunu belirten bu imza kişiye özel olarak hazırlanır. E-mühür ise çok daha özel belgelerin hazırlanmasında kullanılan, TÜBİTAK tarafından kişiye özel olarak üretilen ve 3 yılda bir değişimi zorunlu tutulan bir diğer dijital onay usulüdür. Yüksek seviyede güvenlik ve gizlilik sunan bu mühür, e-belgeler için kullanılır. Genellikle büyük firmalar tarafından kullanılır bir diğer deyişle e-imza kadar yaygın kullanılmaz. E-fatura kullanmak isteyen ve şahıs firması olmayan işletme sahipleri e-mühür başvurusunda bulunmak zorundadırlar.

E-Fatura Nasıl Kesilir?

E-faturaya geçiş yapan işletmeler bu sistemi nasıl kullanmaları gerektiği hakkında kafa karışıklığı yaşamaları doğaldır. Özellikle klasik sisteme alışmış iş yeri sahipleri için bu süreç göründüğünden daha kolaydır. E-imza ile gib e-fatura kolaylıkla kesilebilir. E-imza sizin faturalandırma sürecinizde eliniz ayağınız olacaktır. Özellikle şahıs şirketine sahipseniz e imza ile e fatura başvurusu yapabilir, firmanızı kolayca bu yeni sisteme geçirebilirsiniz. E-fatura ve e-imza kullanmanın size birçok avantajı olacaktır. Zaman ve kağıt maliyeti tasarrufu dışında, fatura karmaşasından kurtulacaksınız. Ayrıca çalıştığınız muhasebeciniz hesaplarınızı daha kolay takip edebilecek, vergi ve diğer resmi belgeleri kolaylıkla hazırlayabilecek. Firmalarda en baş ağrıtan konulardan biri de yapılan faturalandırılma hatalarıdır. Dijital ortamda bu tür faturalarınızı kolaylıkla takip edebilecek, e-imza sayesinde gerekli evrak işlemlerini ve faturalarınızı daha kolay bir şekilde imzalayabileceksiniz. Ayrıca e-imza kullanıyorsanız ve karşı taraf sizden e-faturayı basılı bir şekilde talep ediyorsa bu evrakı tekrardan imzalama zorunluluğunuz bulunmaz.

E-İmza ile E-Fatura Nasıl Kesilir?

E-imza ile e-fatura kesmeye başlamadan önce e-fatura uygulamasına geçiş yapmanız gerekir. Bu işlemler gerçek ve tüzel kişilerde farklılıklar gösterirler. Her iki tarafın başvurusunda e-fatura uygulaması başvurusu ve taahhütnamesi belgesinin eksiksiz olarak doldurulması önemlidir. Tüzel kişiler başvuru yapmadan önce mali mühre sahip olmaları beklenir çünkü bu mühür ile daha kolay bir şekilde başvurularını tamamlayabileceklerdir. E-faturaya geçmek isteyenler için herhangi bir ciro kısıtlaması bulunmaz, bu sayede birçok farklı ölçeğe sahip işletme sahipleri e-faturaya sahip olabilirler. E-imza ile e-fatura kesmek dijital ortamda kolayca yapılabilir. Sattığınız mal ve hizmetleri size ait olan e-imza ile e-fatura olarak hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem zamandan tasarruf edecek, ayrıca kağıt israfını önleyerek doğa dostu bir adım atmış olacaksınız. E imza ile e fatura kesilir mi sorusunun cevabını bulmak istiyorsanız sayfamızı ziyaret ederek daha detaylı bilgiler edinebilir, e-fatura ürünleri hakkında bilgi alabilirsiniz.