Mali işlemlerin dijitalleşmesi sürecinde pek çok farklı araç kullanıma girmiş durumdadır. İşletmelerin en hızlı ve etkili bir şekilde işlev görmesini sağlayan bu sistemler, aynı zamanda resmi kurumların kanunen zorunlu tuttuğu bazı gerekliliklerin sağlanmasını da mümkün hale getirmiştir. İşletmelerin en sık kullandığı uygulamalardan biri olan e-arşiv fatura da güvenli ve kolay kullanımı ile dikkat çeker. Fatura süreçlerinin fiziksel zorluklarını ortadan kaldıran bu sistem, e-dönüşüm kapsamında bolca tercih edilmektedir. İşletmelerin yorucu ve karmaşık fatura kesimi ve takibi gibi durumlardan kurtulmasını sağlar. Böylelikle bir yandan yüksek düzeyde tasarruf sağlarken bir yandan da çok daha verimli bir süreç ilerlemesine olanak tanır.
E-Arşiv Fatura Nedir?
E-dönüşüm uygulamaları içinde pek çok işletme tarafından bolca tercih edilen e-fatura kullanımı fatura işlemlerini kolaylaştırmasıyla öne çıkar. Dahası, belirli durumlarda e-fatura kullanımı kanunen de mecbur kılınır. Öte yandan, bu durumların dışında kalan işletmeler de talep etmeleri durumunda bu uygulamadan faydalanabilirler. E-arşiv ise e-fatura kullanan işletmelerin dijital faturalarının birer kopyasının saklanması uygulaması olarak tanımlanabilir. E-arşiv fatura uygulaması, şirketlerin zorunlu olarak kayıtlı tutması gereken ikinci nüsha evrakların arşivlenmesini son derece kolay bir hale getirir. Fiziksel bir alan veya iş gücü gerektirmemesi sayesinde yüksek verimlilik sağlar. Sanal bir ortamda depolanan bu evraklar, gerektiği durumlarda yetkili kişiler tarafından rahatlıkla ulaşılabilir. E-arşiv fatura görüntüleme ekranına ulaşmak için kişilerin belirli yetkilerinin bulunması gerekir. Böylelikle sistem, hassas bilgiler içerebilen faturaların güvenliğini de sağlamış olur.
Neden E-Arşiv Fatura Kullanılmalı?
Mali ve resmi süreçlerin giderek dijitalleşmesi sonucu ortaya çıkan e-arşiv fatura programı pek çok farklı avantaj sunar. Bunlardan ilki, süreçlerin tamamen sanal yollarla ilerlemesidir. Şirket yetkililerinin rahatlıkla ulaşabildiği platform, tüm gerekli evrakların kopyalarının depolanabileceği bir alan olarak ortaya çıkar. Geniş hacmi sayesinde yüksek sayılarda belgeleri dahi arşivleyebilen bu sistem, fiziksel bir uğraş gerektirmez. Böylelikle ciddi bir zaman tasarrufu yapılmasını mümkün kılar. Benzer şekilde, iş gücü kullanımını da en aza indirgeyerek daha verimli bir çalışma ortamı sunar. Ayrıca, kağıt kullanımını da azaltarak sürdürülebilirlik yönünde son derece önemli bir adım atılmasını sağlar. E-arşiv fatura portal yoluyla kullanıcılara hizmet sunar. Bu portal, oldukça kolay izlenebilen yönergeler içerir. Böylelikle karmaşık süreçler de ortadan kalkar. Her türlü işletmenin faydalanabileceği bu sistem, yalnızca basit bir başvuru gerektirir. Sonrasında e-arşiv fatura sorgulama gibi konular dahil pek çok alanda kesintisiz bir hizmet sunar.
E-Arşiv Faturada Orka Farkı
Orka, e-arşiv alanında rahat kullanılabilir arayüzü ve detaylı fonksiyonlarıyla öne çıkan bir sistem sunar. “E-arşiv fatura nasıl kesilir?” sorusunu oldukça basit bir şekilde açıklayan bu sistem, işletmenizin her türlü arşivleme ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilir. Kişiselleştirilebilen fatura görünümü bile marka imajınızı yansıtmanıza yardımcı olması müşterilerinize en kapsamlı hizmeti sunmanıza olanak tanır. Benzer şekilde, şubelerinize özel e-arşiv hizmeti sağlayarak farklı konumlardan farklı işlemleri yerine getirmenizi mümkün kılar. E-arşiv fatura kesmek konusunda ciddi kolaylıklar sağlayan bu sistem, Orka altyapısı sayesinde e-fatura mükellefi olmayan müşterilerle dahi kullanılabilir. Böylelikle oldukça geniş bir hedef kitleye ulaşmanız mümkün hale gelir. E-arşiv fatura iptal, gönderim ve imzalama işlemlerini daha da hızlı bir hale getirmesi sayesinde bu süreçler boyunca alabileceğiniz maksimum verimi sunar. Dahası, geniş entegratör seçenekleri sayesinde şirketinizin ihtiyacı olan hizmeti en uygun şekilde alabilmenize olanak tanır. Tüm bu özellikler ve daha fazlası için Orka e-arşiv hizmetlerinden siz de faydalanabilirsiniz.