E-fatura kısa zamanda iş hayatına giriş yapmasına rağmen hızla yaygınlaştı. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yürürlüğe koyduğu 22 Ocak 2022 tarihli genişletilmiş 509 sayılı V.U.K Genel Tebliği’ne göre 1 Temmuz 2022 sonrasında e-fatura ve e-arşiv fatura mükelleflerini sizler için derledik.
1 Temmuz İtibariyle E-Fatura Mükellefi Olacaklar
- 2021 yılı cirosu 4 milyon ve üzeri olan firmalar
- 2020 veya 2021 hesap dönemlerinde toplam 1 milyon ve üzeri ciro yapmış olan firmalar
- Gerek kendi siteleri ve aracı pazaryeri siteleri başta olmak üzere her türlü elektronik ortamda ürün veya hizmet satışı gerçekleştiren firmalar
- İnşaat, gayrimenkul, imalat, alım satım ve kiralama işlemleri yapanlar veya aracı konumda olanlar
- Kültür ve Turizm Bakanlığı veya belediyelerden alınan ruhsatla konaklama hizmeti veren otel işletmeleri
- 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler için 01 Temmuz 2023 tarihine kadar e-fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu gelmiştir. Aynı şekilde e-defter uygulamasına geçiş tarihi de 1 Ocak 2024 olarak belirlenmiştir.
1 Temmuz İtibariyle E-Defter Mükellefi Olacaklar
- Daha önceden kendi istediği ile veya zorunlu olarak e-faturaya geçmiş firmalar
2020 veya 2021 hesap dönemlerinde toplam 1 milyon ve üzeri ciro yapmış olan firmalar - İnternet ortamı üzerinde herhangi ürün ve hizmet satışı sağlayanlar
ORKA Muhasebe Programı ile E-Fatura ve E-Arşiv Faturalarınızı Hazırlamak Oldukça Kolay
- ORKA muhasebe programları sağladığı sorunsuz entegrasyon sistemi ile sizlerin e-faturaya geçiş dönemini sorunsuz bir şekilde tamamlamanızı sağlar.
- Hızlı ve kolay ara yüzü ile hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edersiniz.
- Ödeme alma ve ürün sevkiyatı gibi işlemler adına düzenlenecek e-fatura ve e-arşiv faturaları istediğiniz uygunlukta hazırlayabilirsiniz.
- Hızlı çözüm merkezi sayesinde olası bir aksilikte işleriniz yarım kalmaz.
- Kâğıt israfının önüne geçerek hem çevre dostu bir firma olabilir hem de fatura ve belgelerinizin daha düzenli bir şekilde saklanmasını sağlayabilirsiniz.